top of page
Naslovna1_svetlejša-min.jpg

»Pojte, dihajte, mrmrajte si, žvižgajte, opazujte lepoto, plešite, premikajte energijo v svojem telesu z gibi – ker srce to potrebuje, se tako čisti in odpira. Ko pa je srce odprto, lahko sprejema in oddaja vibracijo ljubezni, pozitivne energije in harmonije. «

 -Mojca Bedenik

DELAVNICE: Quote

OPIS DELAVNICE

balance-110850_1280.jpg

ENERGIJSKE VAJE

Krožite z roko po prsnem košu in minila vas bo potrtost.

Energja je življenje, trepetajoča podlaga celega bitja, vibracija, naravni zdravilni napoj našega telesa in njegovo zdravilo. Energijska medicina hrani telo in duha in s tem obnavlja našo naravno vitalnost. Ta medicina je znanost in umetnost izboljševanja energij, da bi naše telo in um čim bolje delovala. Za telo je potrebno skrbeti in ga vzdrževati, ampak ne samo kot fizično strukturo, ampak tudi kot energijski sistem, saj to tudi je. Naša telesa se neprestano tresejo, ko se energija in podatki premikajo skozi vezna tkiva, ki nas obdajajo. Vibracije so povsod in njihovo upoštevanje je bistven dejavnik energijske medicine. Naše telo lahko prilagodimo, če spremenimo njegove »energijske navade.« Že ena sama vesela ali žalostna misel v trenutku spremeni kemične snovi, ki nastajajo v čustvenih centrih naših možganov. Energijska medicina nas uči, kako spreminjati kemijo našega telesa.


Energijske vaje nimajo stranskih učinkov, razen v redkih primerih, če se v telesu energije prehitro premaknejo, čemur se nestabilno telo ne more prilagoditi. A ponavadi je to le čiščenje telesa, v kar se ni potrebno vtikati ,saj se telo zna samo očistiti in tudi ozdraviti in ve koliko časa potrebuje, če mu pustite.  Obstajajo pa načini , kako telesu ob takih čiščenjih pomagati. Bolezen pa vedno pride od znotraj, ko niso v ravnovesju ostala telesa, ki so okoli nas: miselno, čustveno, duhovno in eterično. Zato je pomembno, da vemo, da na nas delujejo tudi čustva, misel, vzorci. Energijske vaje pomagajo uravnovesiti telo na vseh energijskih telesih. 


Najresnejša oblika energijske medicine je ta, da ne deluje, če je ne uporabljamo.

woman-570883_1920.jpg

DIHANJE

Zelo pomembno je, da zavestno dihamo in vemo, da nam globoko dihaje lahko rešuje  življenja na različnih področjih.

Dihanje je veliko več kot samo preprosto gibanje zraka. Naše celotno življenje je odvisno od ritma dihanja, od globine diha. Globje, ko dihamo, globje in kvalitetnejše je naše življenje. Dihanje je tok zavesti, ki izhaja iz Vira in se širi v vse stvari. Dih je moč, je zavedanje, je svoboda, je sprostitev. Je povezava med zemljo in nebom. Krepi, povezuje, poživlja, umirja, blaži in zdravi. Skrivnostna moč glasu se nahaja v procesu zavestnega dihanja. Če ima dih dolžino in globino, glas dobi vso svojo moč, s tem pa dobi moč  tudi posameznik.

Dihanje ustvarja vibracije, te valove pa okrepi misel. Če je moč misli velika in dih zvoka poln, je val najmočnejši.

Moj namen je, da udeležence delavnic JAZ SEM MOJ GLAS naučim dihanja s celim telesom, uporabe trebušne prepone, medenične prepone in urogenitalne prepone( ki sta manj znani, vsekakor pa zelo pomembni za celoten dih ) in da jim skozi različne vaje privzgojim globok in dolg dih s celim telesom, ker bodo tako lahko pomagali sebi, ko bodo v stresu, jezi, strahu, bolečini, nelagodju in seveda je takšen dih pogoj in priprava za dobro in lažje petje. Po  3 minutah globokega in zavestnega dihanja, ne more nihče več odreagirati nespametno in nezavedno.

roses-2366341_1920.jpg

IZRAŽANJE S PETJEM IN DELO Z ZVOKOM

Zvok je najstarejša oblika zdravljenja, je ustvarjalna in zdravilna sila in je neposredna povezava med človekom in božanskim.

Zvok razbija stare vzorce, navadne, načine razmišljanja. Naše telo je naše svetišče,zvoki pa mojstri zdravljenja v njem. In tako lahko vsako celico našega telesa povrnemo k zvoku popolne ljubezni. Ko se izražamo, govorimo, se smejimo, pripovedujemo, pojemo, ves čas ustvarjamo z zvoki, z našim lastnim glasom, brez da bi sploh pomislili na to, da so zvoki del našega vsakdana in da smo lahko neskončno hvaležni, da oddajmo in sprejemamo zvoke in jih oblikujemo. Zato je tako zelo pomembno kaj razmišljamo, kako oblikujemo zvoke in kako jih izrazimo.

Zelo pomembno je, da se vsak, ki pride na delavnico JAZ SEM MOJ GLAS  ne obremenjuje, kako zveni njegov glas, ali ima dovolj posluha, ali je  njegov glas dovolj lep, ali ni preveč šibak, KER GLAS JE ODRAS STANJA V KATEREM SE TRENUTNO NAHAJA OSEBA in namen obiska delavnice je, da se osvobodi svojih blokad, da spremeni svoje vzorce, da spozna svoj čustveni svet, da začuti svoj sveti prostor, v katerem so vsi odgovori. Pomembno je le, da se človek čim bolj sprosti in prepusti in si upa izraziti in slišati svoj glas in ga sprejme, ker tako sprejme sebe in takrat se začnejo dogajati spremembe. In takrat se začnejo sproščati blokade in omejitve, sprosti se vaša osebnost in začne se aktivirati energija. S tehnikami pa pomagamo telesu in glasu, da mu je vedno lažje in lahkotnejše.

ZAKAJ RAVNO TERAPIJA Z GLASOM?

Zvok človeškega glasu je najzdravilnejše glasbilo, ker vsebuje vibracijo naše srčne energije.  Naš glas vibrira z vsem, kar v določenem trenutku smo. Z zvenom in višino glasu nezavedno pošiljamo signale vsem, s katerim se pogovarjamo. In vibracijo lahko vsak trenutek menjamo, spreminjamo, jo dvigujemo - glede na to, kaj trenutno nosimo v svoji notranjosti in kako razmišljamo. Glas nam je vedno na voljo in je zelo prodoren. Ko glasu dodamo glasbo, petje, dobi še večjo moč in uspe prodreti tja, kjer logične besede nimajo nikakršnega pomena. Petje je najčudovitejša oblika čustvenega sproščanja.

Zvok v vodi, pesku in drugih snoveh ustvarja univerzalni red, torej lahko zelo močno vpliva tudi na človeško telo. Ljudje smo 70% vode in voda je največji prevodnik in zvok ima magično moč, da spreminja celice, tkiva. Mi smo vibracija.  Jasen zvok človeškega glasu deluje kot laser in z osredotočenim žarkom energije potuje skozi telo in ga spreminja, zdravi, razbija, uravnoteža in ga daje v harmonijo.

KAKO DELUJE ZVOK V SKUPINI?

Zvok skupino obkroži in se dotakne vsakega, kjer potrebuje, ga zdravi in deluje pomirjujoče. V skupini, ki poje je čarobnost, kajti zvok v trenutku združuje in skupinska vibracija lahko postane zelo močna. Zvok postane podporen in ljudje pogosto jočejo, se smejijo, ker petje odpira srce in na površje priplavajo občutki od znotraj.

DELAVNICE: Services

INDIVIDUALNA TERAPIJA Z ZVOKOM, GLASOM IN ENERGIJO

Individualne terapije z glasom so čudovit doprinos k osebni rasti, odpravljanju blokad in omejitev v telesu, sproščanju čustvenih vzorcev, splošnemu sproščanju in iskren in globok pogled vase, kar pa odpre veliko poznanih in nepoznanih vzorcev.


Izražanje je pomemben in nujen dejavnik pri sproščanju čustvenih zavor. Ob vodstvu skozi dih in zvok izražanje teče kot slap in čisti telo na vseh ravneh (telesnem, čustvenem  in mentalnem). Glas seže globoko in kot laserski žarek  ter zdravi in razbija vse, kar je potrebno zdravljenja in reprogramiranja. Življenje podprto z globokim in zavestnim dihom, je kvalitetnejše in bolj umirjeno.


Ker pa smo ljudje energija, zvok z lahkoto teče po naših subtilnih telesih. Jasni toni glasu umirjajo in božajo prejemnika ter mu dopuščajo, da se sprosti in odplava v svoje čarobne svetove, v svoje svetišče.

Z zvokom glasu se lahko osredotočimo na kosti, sklepe, odprte rane, kožne probleme, osvobajanje bolečih spominov in čustev ujetih v telesu in možganih na tisto, kar telo v danem trenutku najbolj potrebuje.

Glas je last vsakega posameznika in vibrira z vsem, kar  v danem trenutku smo. 

Na individualnih terapevtskih urah se osredotočim na posameznika in skozi dih, zvok in petje skupaj  raziskujeva, odpirava in osvobajava blokade. Ko energija teče in se človek prepusti, je to lepa izkušnja za oba.

DELAVNICE: About
people-2573216_1920.jpg

Kaj prinesti s seboj?

  • steklenico vode

  • podlago za energijske vaje

  • udobna oblačila

DELAVNICE: About
Naslovna slika JAZ SEM..-min.jpg
20180730_160320-min.jpg
IMG_20180730_155710 (1)-min.jpg
IMG_20180730_153216-min.jpg
Slika JAZ SEM MOJ GLAS-min.jpg
50167480_233491997539121_311919417308164
50264310_348651732393046_212863345314968
50308256_297803147538284_205400914370599
Naslovna2_ph-min-min.jpg
IMG_20190313_193031-min.jpg
IMG_20190313_200113-min.jpg
IMG_20190313_200253-min.jpg
IMG_20190313_195922-min.jpg
DELAVNICE: Photo Gallery
bottom of page